Кламер БГ - Новини: Sanofi ще произведе в САЩ до двеста милиона дози от ваксината на Moderna

Sanofi ще произведе в САЩ до двеста милиона дози от ваксината на Moderna

Коронавирус

|
Пон, 26 Апр 2021г. 16:06ч.
Sanofi ще произведе в САЩ до двеста милиона дози от ваксината на Moderna

Френската фармацевтична компания Sanofi ще произведе до двеста милиона дози от ваксината срещу коронавирус на американската компания Moderna в Съединените щати, за да задоволи търсенето на световния пазар, съобщиха днес двете компании, предаде Франс прес.

Sanofi ще предостави на Moderna инфраструктурите си в Риджфийлд, Ню Джърси за производството на до двеста милиона дози от ваксината от септември, съобщи френската компания, за която това е третото подобно споразумение. По-рано Sanofi постигна такива договорености с Pfizer/BioNtech и с Johnson & Johnson.

Sanofi е една от малкото компании, които увеличават броя на партньорствата за производство, за да подобрят състоянието на световното снабдяване с ваксини срещу коронавируса и достъпа до тези ваксини при справедливи условия, като в същото време разработва две собствени ваксини срещу тази болест, заяви генералният директор на Sanofi Пол Хъдсън.

"Това допълнително производство ще ни позволи да продължим да увеличаваме капацитета си в САЩ", заяви Хуан Андрес, директор на техническите операции на Moderna.

mediapool.bg