Кламер БГ - Новини: Контрера изкоренява мултикултурализма и други предизборни лафове

Контрера изкоренява мултикултурализма и други предизборни лафове

България

|
Ср, 22 Май 2019г. 18:14ч.
Контрера изкоренява мултикултурализма и други предизборни лафове

Остават броени дни до края на предизборната кампания и Mediapool събра част от лафовете на участниците в нея, без да претендира за изчерпателност. Извън премиерът Бойко Борисов с постоянните му живи връзки във Фейсбук, един от най-активните кандидати в социалната мрежа е Карлос Контрера от ВМРО. Той няма особен шанс да смени позицията си на общински съветник в София с място в Европейския парламент, но това очевидно не влияе на мотивацията му.

"Мултикултурализмът е болест, която трябва да се изкорени". Това е основен постулат в предизборната кампания на десетия в листата на ВМРО Карлос Арналдо Контрера. Роден в Перник с баща кубинец, Контрера изглежда като продукт на мултикултурализма, но по стандартите на "пролетарския интернационализъм" и Съвета за икономическа взаимопомощ (СИВ).

От тази позиция изказването е трудно за осмисляне, но тук на помощ се притичва водещият кандидат на ВМРО Ангел Джамбазки, който дава определението: "Мултикултурализмът в България означават "циганизация", а в Европа – "арабизация". От тази гледна точка Карлос Контрера наистина може да изкоренява мултикултурализма, защото не е циганин или арабин.

"Нямаме проблем със сексуално-фирмената партийка "Воля", има проблем в модела на поведение". Това отново е Карлос Контрера пред БНТ, който е недоволен от Веселин Марешки.

В този контекст изключително и неподлежащо на преразказ е видеото на Александър Урумов от ВМРО на тема "Как да борим джендъра". Урумов е с бяла риза, бяла вратовръзка и бяло сако в нива. На този фон той обяснява световните тенденции с "джендъра".

Веселин Марешки сам произведе много запомнящи се послания. Ето какво написа екипът му след посещението на Марешки в Милано:

"С огнена реч, произнесена на италиански, Веселин Марешки накара многохилядната публика на Матео Салвини в Милано на няколко пъти да изригне във възторжени аплодисменти".

А ето и поговорка номер 1 в предизборната кампания с автор Марешки: "Един човек имал проблем Повикал неволята. Тя дошла, погледнала и казала: Човече, не мога. Викай Волята".

Другият грандиозен лаф на Марешки е, че Централната избирателна комисия (ЦИК) иска да му затвори аптеките.

"Целта е всички обекти да ми затворят и обясняват това с политическа реклама. Това е крайно цинично, тази атака показва как някой се страхува от мен, единственият съм, който правя нещо добро за българските граждани", каза Марешки на 2 май пред Нова телевизия.

"Ангажирал съм много сериозни адвокати, ние няма да оставим нито един гражданин без лекарства. Ще правим стачки, ще гладуваме и ще протестираме", обясни той.

"Гласуваме за Стефан Тафров заради: Царя на ООН". Това послание също е сред най-запомнящите се лафове на предизборната кампания, създаден от предизборния екип на "Демократична България". Без да гледа интервюто с Тафров, всеки би останал с впечатление, че бившият дипломат е определен като "Царя на ООН", което меко казано предизвиква недоумение. В случая става дума за грешка на пиарите. В интервюто Тафров разказва за отношението си към руския външен министър Сергей Лавров, който е известен като "Царя на ООН".

След скандала с апартамента на Цветан Цветанов, премиерът Бойко Борисов пое кампанията на ГЕРБ в свои ръце. Всеки ден е на различно място, реже ленти, обещава безкрайни магистрали, газопроводи, облагородява градовете, строи църкви, училища, физкултурни салони, зали и прочие. Борисов прави всичко и в много моменти тежко преувеличава.

"С изграждането на новите газопреносни трасета, както и с наличните количества в находищата България си осигурява "не 100, а 1000% диверсификация" (на достъпа си до газ)". А защо не дори повече диверсификация?

БСП са значително по-тихи от премиера, но и там не липсват запомнящи се изказвания.

"На първо място ние ще работим за един еманципиран Европейски съюз", каза Валери Жаблянов от БСП в Хасково на 21 май. В Монтана той обясни на местните, че гласуването за БСП едва ли не гарантира връщането на младите хора в България.

Имаше запомнящи се фрази и в дебата между водачите на листите на ГЕРБ и БСП Мария Габриел и Елена Йончева. В отговор на въпрос какво харесвате в опонента си, Йончева каза: "В г-жа Габриел харесвам много това брюкселско говорене, което не разбирам много, но звучи добре". Габриел на свой ред обясни: "Харесвам това, че сме жени".

mediapool.bg