Кламер БГ - Новини: Кметът на район "Изгрев" ще прави референдум в деня на изборите

Кметът на район "Изгрев" ще прави референдум в деня на изборите

България

|
Вт, 19 Ян 2021г. 15:57ч.
Кметът на район "Изгрев" ще прави референдум в деня на изборите

Кметът на район "Изгрев" планира референдум за въвеждане на 10 годишен мораториум на строежи в зелени площи в деня на изборите - 4 април. Кметът Делян Георгиев уточнява, че това е негово предизборно обещание към жителите на "Изток", "Изгрев" и "Дианабад".

"Да се спре ли застрояването на зелените площи - паркове, градини, улично озеленяване и зелени площи за ограничено обществено ползване и на площите между сградите при комплексно застрояване на територията на Столична община, район "Изгрев" за срок от 10 години?", е първият ключов въпрос който пита Георгиев местните жители.

Вторият е да се въведе ли зона за платено паркиране на територията на района.

"Решихме да предложим провеждането на допитването заедно с редовните парламентарни избори. В изборния процес са ангажирани всички парламентарни партии, има застъпници и наблюдатели, което гарантира коректността на провеждане на допитването и резултатите от него. Това е моето лично разбиране за демокрация, гражданите имат право активно да участват в управлението на местата, в които живеят. Разчитам на подкрепа от всички политически сили в общинския съвет", написа още Георгиев във фейсбук.

"Доброто управление слуша онези, които управлява. Като кмет и жител на района, аз ще се съобразя на 100% с решението на моите съкварталци. Вярвам, че общинските съветници ще дадат "зелена светлина" на това начинание и ще разрешат провеждането на този референдум. Противното би било проява на недиалогичност и тесногръдие", заключи той.

mediapool.bg