Кламер БГ - Новини: Кметът на Мадара напусна "Има такъв народ"

Кметът на Мадара напусна "Има такъв народ"

България

|
Нед, 18 Юли 2021г. 11:40ч.
Кметът на Мадара напусна "Има такъв народ"

Неделчо Неделчев

Неделчо Неделчев, кмет на шуменското село Мадара, обяви, че напуска "Има такъв народ". В пост в социалната мрежа той заявява, че неговите очаквания са били излъгани и е решил да напусне единствената партия, в която е участвал, съобщи БНР Шумен.

"Въпреки това не съжалявам, че ИТН спечели парламентарните избори - Бойко Борисов е детрониран за първи път от 12 години. Пожелавам успех на "Има такъв народ и помнете обещанията си! Вече нарушихте едно от тях, но поне изпълнете другите", каза още Неделчо Неделчев, цитиран от БНР - Шумен.

Кметът на Мадара беше шести в депутатската листа на "Има такъв народ" и единствен от всички кандидати направи преференциална кампания в последните дни преди вота. По думите му ръководството на партията е дало да се разбере, че на кандидатите не е разрешено да работят за преференции. По този начин от ИТН са се опитали да заобиколят Изборния кодекс, в който изрично е посочена възможност за преференциален вот.

Пред Mediapool Неделчев уточни, че ще подаде заявлението за напускане на партията в понеделник. Той детайлно коментира и мотивите си за този акт.

"Партиите бе трябвало да служат на хората, а не обратното. Разочарован съм, че без консултации с нас Слави Трифонов обяви проектокабинет, който нарушава един от принципите на партията - че няма да работи с партиите от статуквото. Какъв е Николай Василев", запита Неделчев.

Според него вече няма нужда от ИТН, защото с действията си формацията нарушава идеите си, а в същото време е постигната основната цел - Бойко Борисов никога отново няма да се върне на власт.

mediapool.bg