Кламер БГ - Новини: Кирил Петков: Голямата битка са местните избори

Кирил Петков: Голямата битка са местните избори

България

|
Нед, 29 Ян 2023г. 19:08ч.
Кирил Петков: Голямата битка са местните избори

Кирил Петков: Голямата битка са местните избори

"Голямата битка са местните избори. Там имаме нужда от 20 000 човека, общински съветници, свестни хора ни трябват”, заяви в неделя съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по повод задаващи се парламентарни, а след това и местни избори.

"Виждам дълга редица от граждански организации, които мога да се присъединят към нас за следващите избори. Например "Правосъдие за всеки", "Спаси София", екипът "За София", има групи в Стара Загора, в Пловдив", посочи Петков в предаването "На фокус с Лора Крумова” по Нова тв.

По отношение на коментар на председателя на новата партия "Спаси София" - Борис Бонев, че не държи той задължително да е кандидат-кмет на София, Кирил Петков заяви, че индивидуалните битки не стигат до добър резултат.

"Всичките имат жажда за промяна на средата, в която живеем. Осъзнаваме, че проблемът е един и същ – задкулисието, корупцията, липсата на правосъдие. Докато не разчистим тези базови проблеми, различията ни са дребнотемие", каза още Петков.

Петков потвърди, че с ДБ ще се явят с общ кандидат на местните избори в София. Очаква и "Спаси София" да е с тях.

Той обясни, че дори и да не се намерят места в листите за парламентарните избори, ПП търсели свестни хора, които да поемат битката за местната власт.

"Не само, че ще бъдем първа политическа сила, в това съм сигурен, но ние ще имаме огромно мнозинство", каза още Петков по повод парламентарните избори.

"Вчера бях с "Демократи за силна България", с Христо Иванов, с хора от зелената партия на г-н Панев. Знаете ли силата, когато усещаш обединение за една обща кауза. Ние имаме общи приоритети, общи ценности, обща кауза. Задачата ни следващите 3 месеца е да върнем надеждата", заключи Петков.

mediapool.bg