Кламер БГ - Новини: “Като за шестгодишните“. Гълъб Донев нареди министрите да пишат отчети

“Като за шестгодишните“. Гълъб Донев нареди министрите да пишат отчети

България

|
Ср, 04 Ян 2023г. 11:09ч.
“Като за шестгодишните“. Гълъб Донев нареди министрите да пишат отчети

снимка БГНЕС

Служебният премиер Гълъб Донев поиска от министрите да напишат отчети за свършеното по ресори от началото на мандата на правителството. Трудното условие в задачата е, че рапортите трябва да са написани на прост и разбираем език, достъпен за всяко “шестгодишно дете“ .

“Призовавам министрите да подготвим всеки в своята сфера на компетентност и отговорност кратък и ясен отчет за свършеното от

август досега с акцент върху решенията, които са се отразили положително върху живота на хората“, каза Донев в началото на първото заседание на Министерския съвет за 2023 година.

Премиерът обясни, че когато са встъпили в длъжност като служебно правителство, не са подозирали, че през януари 2023 година те все още ще са на власт.

“Вторият мандат за съставяне на редовно правителство е в ход, а краят на нашият мандат наближава“, отбеляза Донев.

Според него служебното правителство от самото начало работи и решава проблемите на хората като спазва принципите на доброто управление. “Откритост и отчетност са критерии за добро и ефективно управление“, заяви министър-председателят.

“По думите му кризите от последните години се отразяват на новогодишните ни пожелания. Заради ковид пандемията си пожелавахме здраве, заради войната в Украйна си пожелаваме новата година да донесе мир. Всъщност новата година е време, а времето е най-ценният подарък, който можем да получим. Време, което надявам се ще осмислим с избора си да бъдем добри хора“, каза Донев.

Неговото кратко слово в началото на правителственото заседание беше нещо като новогодишно обръщение към министрите и народа.

"Заедно сме въпреки различията, разстоянията и границите помежду ни. Заедно сме въпреки разделителните линии, дори защото ни свърза общата ни съдба като народ и общото време, с което разполагаме", допълни премиерът.

Той пожела на всички дни, в които към общото ни благо като народ да ни водят и справедливите решения.

“Става въпрос не само за справедливите решения на институциите, но и за личния ни избор да постъпваме справедливо“, каза Донев

В заключение той каза, че справедливостта не е богинята Темида, а е добродетел, която е присъща на хората. “Справедливостта е мярка за повече хармония в обществените и личните отношения“, каза премиерът.

mediapool.bg