Кламер БГ - Новини: Каракачанов готов да скрие в МО съдените в Турция граничари

Каракачанов готов да скрие в МО съдените в Турция граничари

България

|
Ср, 17 Окт 2018г. 17:21ч.
Каракачанов готов да скрие в МО съдените в Турция граничари

Военният министър Красимир Каракачанов подкрепи граничните полицаи, които са съдени в Турция по обвинение за убийство на турски рибар-бракониер в Черно море.

"Ако сега се наложи, ще ги прибера в Министерство на отбраната, за да бъдат защитени. Ще направя всичко по силите си, за да не бъдат предадени на чужда държава. Тези български мъже заслужават награда, защото са изпълнявали своя служебен дълг, защитавайки границата на Родината", коментира Каракачанов.

Бившият граничен полицай Михаил Цонков и трима действащи негови колеги са разследвани от Наказателния съд в Къркларели за убийство на турски бракониер на калкан. Инцидентът стана преди 9 години край Резово. У нас те бяха оправдани на две инстанции и делото беше прекратено.

Преди месец обаче стана ясно, че турската държава води паралелен процес.

"Всички достойни българи, които с оръжие в ръка изпълняват и са изпълнявали своя дълг в защита на границите на България, имат моята безусловна подкрепа", пише Каракачанов на страницата си във Фейсбук.

Още миналата година, когато Турция поиска екстрадицията им, ВМРО обяви, че няма да допусне българските граничари да бъдат предадени на турския съд, припомня той.

mediapool.bg