Кламер БГ - Новини: Как пътната агенция не спази обещанието си да ремонтира опасен мост в Карaнци

Как пътната агенция не спази обещанието си да ремонтира опасен мост в Карaнци

България

|
Вт, 23 Фев 2021г. 10:47ч.
Как пътната агенция не спази обещанието си да ремонтира опасен мост в Карaнци

Периодично от май 2019 година жителите на село Каранци, област Велико Търново, недоволстват срещу опасен мост, по който всеки ден минава училищния автобус.Плашат и с протести от лятото на миналата година, а пътната агенция обеща тогава да ремонтира съоръжението.

Сн. btvnovinite

Това обаче не се е случило и до днес. На мястото има поставени само знаци за ремонт и ново обещание от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) – ремонтът ще започне през пролетта.

Мостът е с дължина около стотина метра. Той е единствената връзка на село Каранци с общинския център Полски Тръмбеш, където децата ходят на училище.

Хората в селото днес отново са притеснени от бездействието на държавата и питат трябва ли да стане фатален инцидент, за да бъде оправен мостът.

"Преди около година ни обещаха, че до няколко седмици ремонтът ще започне. Той вече четири месеца и половина не започва. Този мост още утре може да падне. През него минава училищният автобус", каза Любомир Ангелов пред бТВ.

Местните посочват, че избягват да минават по моста и често избират обходен маршрут по черен път, но при лошо време преминаването от там е невъзможно.

Сн.btvnovinite

На място се вижда, че нивото на моста в средната част на моста е променено. Затова е и

забраната през съоръжението да преминават тежкотоварни камиони над 12 тона, но според местните ограничението не се спазва.

"Аз също подавам сигнали. Проблемът е от май месец 2019 г. За този период съм сигнализирала общината и е извършен оглед", обясни кметският наместник Денка Георгиева.

"Имахме съгласувателна процедура за проекта, който е направен с Басейнова дирекция, която беше публикувана на сайта на Полски Тръмбеш за обжалване. Самото съоръжение има готов проект и осигурено финансиране. В момента сме в зимно поддържане на републиканската пътна мрежа и когато спре, веднага ще започнат строително-монтажните работи", обеща инж. Венцислав Ангелов, директор на ОПУ - Велико Търново.

По думите му стойността на ремонта е за близо 2.1 млн. лв., а при благоприятни атмосферни условия може да започне и по-рано.

mediapool.bg