Кламер БГ - Новини: Как изглежда участъкът от "Струма", на който стана трагичната катастрофа (видео)

Как изглежда участъкът от "Струма", на който стана трагичната катастрофа (видео)

България

|
Вт, 23 Ноем 2021г. 15:56ч.
Как изглежда участъкът от "Струма", на който стана трагичната катастрофа (видео)

Как изглежда участъкът от

Любителско видео, публикувано в социалните мрежи, показва участъка от магистрала "Струма", на който стана жестоката катастрофа на автобус от Северна Македония с 46 жертви. Много шофьори вече изразиха мнение, че именно начинът, по който е изградена отсечката, може да е станал причина за трагедията.

Българските власти са в пълна мобилизация по разследването на катастрофата, станала през нощта на 23 ноември. Причините за случилото се изясняват и засега има само версии.

Ккметът на Перник Станислав Владимиров коментира, че в този район стават много катастрофи, макар това да не се потвърждава от статистката на МВР.

Тази част от магистрала "Струма" бе построена преди повече от 15 години. Досега не е имало сериозни сигнали за проблеми с настилката и самото платно. В случая обаче се говори за манитела, която разделя трилентовия път от малък паркинг в посока Благоевград.

Във видеото ясно се вижда, че на пътното платно има уширение, което се използва като паркинг и за почивка. То е отделено от мантинела с около 100-150 метра дължина. Именно в нея се е ударил автобусът с македонските туристи.

Проблемът с тази мантинела е, че не е сигнализирана достатъчно добре, а няма и осветление. Има само знак, който указва, че има отбивка, както и такъв за чешма. Самата мантинела е в участък със завой и се появява изведнъж, което може да доведе до объркване.

Според автора на видеото вертикалната маркировка там изобщо липсва.

mediapool.bg