Кламер БГ - Новини: Кабинетът отпусна 3 млн. лв. за маски и дезинфекнатни за изборите

Кабинетът отпусна 3 млн. лв. за маски и дезинфекнатни за изборите

Коронавирус

|
Ср, 17 Фев 2021г. 15:32ч.
Кабинетът отпусна 3 млн. лв. за маски и дезинфекнатни за изборите

Кабинетът отпусна близо 3 млн. лева на Министерството на здравеопазването за обезпечаването на предпазни средства за изборната администрация на предстоящите парламентарни избори. Става въпрос за закупуването на предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др. средства за осигуряването на безопасна среда в изборния ден. Затова на заседанието си в сряда правителството прие промени в план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на парламентарните избори. Средствата, одобрени по бюджета на Министерския съвет, в размер на 2.947 млн. лв. се предоставят по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г.

По предложение на министъра на здравеопазването, съгласувано с Централната избирателна комисия, ще се прилага централизиран подход при обезпечаването на изборния процес с всички необходими средства за защита и превенция от Covid-19.

По-рано бе съобщено, че на членовете на секционни избирателни комисии (СИК) ще бъдат раздадени по 2 маски с висок клас защита и дезинфектанти. Обсъждаше се да бъдат осигурени също машини за филтриране на въздуха в изборните секции. Освен това се предоставя възможност на желаещите от изборната администрация да се ваксинират с ваксината на Pfizer-BioNTech.

mediapool.bg