Кламер БГ - Новини: Йордан Цонев: ДПС и Цветан Василев никога не са били близки

Йордан Цонев: ДПС и Цветан Василев никога не са били близки

България

|
Пон, 04 Авг 2014г. 14:16ч.
Йордан Цонев: ДПС и Цветан Василев никога не са били близки

ДПС и Цветан Василев никога не са били близки, декларира депутатът от движението Йордан Цонев. Истината за КТБ трябва да излезе наяве, ние нямаме проблеми, заяви Цонев в понеделник пред Нова телевизия.

Депутатът се зарече, че няма да бъде скрито нищо и за собствениците на офшорните компании, свързани по различни начини с банката на Цветан Василев.

Очевидно след шумния разрив между бившите партньори Цветан Василев и Делян Пеевски, за който се смята, че представлява финансовите интереси на ДПС и почетния му председател Ахмед Доган, от движението са решени да преследват докрай банкера, който се отметна от тях. В разгара на прокурорските разпити на шефове на КТБ и претърсвания на офиси, представители на ръководството и самият Василев дадоха да се разбере, че депутатът от ДПС Пеевски е изтеглил фирмите и парите си от банката, която има претенции към компанията "Булгартабак холдинг", считана за собственост на Пеевски.

Йордан Цонев заяви, че колегата му г-н Пеевски е предложил в интервю да дойдат международни финансови одитори за КТБ, които да направят одит на всички активи. Цонев допълни, че сега разширявали идеята и искат също така отделите по финансово разузнаване на тези компании да проследят къде са трансферирани парите от КТБ.

"Г-н Пеевски само даде предложение, което е много актуално, защото само така ще стане ясно, че той няма общо...Тук никой няма да повярва на наши", така Цонев обясни защо не е странно, че след като от скандала между Пеевски и Василев започна кризата с КТБ именно Пеевски да иска такива проверки.

"Истината за КТБ трябва да излезе наяве и ДПС настоява цялата истина да излезе пред обществото, ние няма какво да крием", няколко пъти повтори председателят на бюджетната комисия. Той обяви, че "проблемът в КТБ е криминален. Там се води активно следствие. Данните са много плашещи", заяви Цонев.

mediapool.bg