Кламер БГ - Новини: Ирландия победи Италия с 1:0 и изхвърли Турция от турнира

Ирландия победи Италия с 1:0 и изхвърли Турция от турнира

Спорт

|
Четв, 23 Юни 2016г. 08:51ч.
Ирландия победи Италия с 1:0 и изхвърли Турция от турнира

Ирландия си осигури участие на осминафиналите от Евро 2016, побеждавайки лидера в група „Е“ с минималното 1:0.

По този начин британците събраха 4 точки и изхвърлиха Турция от турнира, които имат 3 и останаха един от двата най-слаби трети отбора, които няма да играят на елиминациите.

Ирландия стигна до победата срещу „скуадра адзура“ 5 минути преди края благодарение на гол с глава на Роби Брейди. Двубоят определено бе скучен, с изключение на последните минути, а положенията бяха малко. На осминафиналите „детелините“ ще се изправят срещу домакина Франция, докато за Италия бе ясно, че ще играе срещу еврошампиона Испания.

В другия мач от групата Белгия също постигна минимална победа срещу Швеция в последния официален мач на звездата на „тре кронур“ Златан Ибрахимович. Така шведите останаха на последното четвърто място с 1 точка.

Единственото попадение в срещата отбеляза Раджа Наинголан в 84-та минута. Със събраните 6 точки, но заради загубата с прекия двубой с Италия Белгия остана на второ място и на осминафиналите ще играе срещу Унгария.

Белгийците владееха малко повече топката, но в 26-ата минута капитанът Ибрахимович пропусна да открие. Тимът на Марк Вилмотс можеше да се оттегли с аванс на почивката. В 45-ата минута Кевин Де Бройне центрира остро от ляво и Тома Мюние отклони отблизо с глава отклони, но на сантиметри край целта.

В средата на втората част пък Андреас Исаксон спаси опасен удар на Де Бройне от 20-ина метра. В 73-ата минута Ромелу Лукаку получи пас от Де Бройне, нахлу на скорост в наказателното поле от дясно и опита да копне топката над Исаксон, но вратарят на шведите запази хладнокръвие и спаси.

Швеция отвърна с опасен изстрел на Ибрахимович от фаул от 25 метра, но Куртоа изби. Скандинавците бяха най-близо до гола в 83-ата минута. Шелстрьом центрира от корнер от ляво и Андреас Гранквист стреля с глава, но Де Брюин изби от голлинията.

В следващата атака Белгия реши всичко. Еден Азар проби от дясно и върна пред наказателното поле към Раджа Наинголан, който със страхотен удар от около 20 метра прати топката в десния ъгъл на вратата на Андреас Исаксон.

До края Ибрахимович пропусна да изравни, след като получи топката на границата на наказателното поле с гръб към вратата и стреля с обръщане, но на сантиметри край вратата. В последните секунди резервата Кристиан Бентеке пък можеше да удвои. Той получи пас от ляво от Азар и шутира от 13-14 метра, но Исаксон изби.

Ето и всички мачове от осминафиналните срещи, които започват в събота:

Швейцария – Полша, 25 юни, 16.00 ч.

Уелс – Северна Ирландия, 25 юни, 19.00 ч.

Хърватия – Португалия, 25 юни, 22.00 ч.

Франция – Ирландия, 26 юни, 16.00 ч.

Германия – Словакия, 26 юни, 19.00 ч.

Унгария – Белгия, 26 юни, 22.00 ч.

Италия – Испания, 27 юни, 19.00 ч.

Англия – Исландия, 27 юни, 22.00 ч.

mediapool.bg