Кламер БГ - Новини: Кабинетът няма да продава базата си в "Св. Константин и Елена", дава я на прокуратурата

Кабинетът няма да продава базата си в "Св. Константин и Елена", дава я на прокуратурата

Имоти

|
Ср, 09 Юли 2014г. 14:31ч.
Кабинетът няма да продава базата си в "Св. Константин и Елена", дава я на прокуратурата

Правителството на Пламен Орешарски е отменило решение на кабинета на Бойко Борисов от 2012 г. за продажба на почивната база на Министерския съвет в черноморския курорт "Св. Константин е Елена", съобщиха от "Дондуков" 1. Вместо това имотът ще бъде предоставен безвъзмездно за нуждите на прокуратурата, която го е поискала.

Базата трябваше да бъде продадена от Агенцията за привазитация с публичен търг, но сега явно ще се ползва за почивка на прокурорите.

Кабинетът е одобрил още няколко решения, свързани с активи държавна публична собственост.

Вещи държавна собственост, намиращи се на летищата в Бургас и Варна, които са били ползвани от Главната дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", но вече са негодни за употреба и за това ще бъдат предадени за скрап.

Сред другите решения е изваждането на водна помпена станция във Велинград от активите на държавното дружество "Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс" и да я даде безвъзмездно на общината.

Водопреносното съоръжение към лечебното заведение не обслужва филиала на държавното дружество във Велинград. В същото време то е единствената възможност за захранване с минерална вода на шест други обекта в града и трябва да се поддържа в добро техническо състояние. По тази причина правото на собственост върху него ще бъде прехвърлено безвъзмездно на общината, за което Общинският съвет във Велинград е дал съгласието си, съобщиха от правителствената пресслужба.

.

Помещение за административни нужди получи регионалният офис в Търговище на Комисията за защита от дискриминация.

mediapool.bg