Кламер БГ - Новини: Има задържан заради пребитото бездомно куче в София

Има задържан заради пребитото бездомно куче в София

България

|
Четв, 17 Ноем 2022г. 18:31ч.
Има задържан заради пребитото бездомно куче в София

Охранителна камера е заснела мъжа как примомва Мечо и после го връща пребит

Има задържан за случая на проявена жестокост към бездомно куче в столичния квартал "Карпузица", съобщиха от СДВР в четвъртък.

37-годишният мъж е установен в рамките на незабавно предприети оперативни действия, след появили се публикации в социалните мрежи за проявена жестокост към кучете. Той е задържан за 24 часа. Известен е на органите на реда – има полицейска регистрация за шофиране в нетрезво състояние.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325Б от НК. Според него "който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева"

За случая се разшумя широко в социалните мрежи, след като кадри от видеокамера показаха как мъж примамва с храна доверчивото животно, отнася го някъде и часове по-късно го връща на същото място пребито - с множество рани и счупен преден крак.

Кучето Мечо е настанено в приюта на организацията Animal Rescue Sofia, където е оперирано, а хора от квартала започват да събират пари за лечението му и още преди дни посочват кой според тях е извършителят на зверството. Във Фейсбук бе съобщавано, че неведнъж живеещият наблизо Захари Шулев неведнъж е пребивал и дори убивал бездомни кучета и котки. Създадена бе дори фейсбук група "Справедливост за Мечо".

От постове в групата става ясно, че са били разпитвани съседи на Шулев.

Десетгодишният Мечо остава във ветеринарната клиника, където му предстои дълго възстановяване.

mediapool.bg