Кламер БГ - Новини: Илон Мъск и Стивън Кинг се скараха за 12 долара в Туитър

Илон Мъск и Стивън Кинг се скараха за 12 долара в Туитър

Свят

|
Ср, 02 Ноем 2022г. 09:28ч.
Илон Мъск и Стивън Кинг се скараха за 12 долара в Туитър

Илон Мъск и Стивън Кинг се скараха за 12 долара в Туитър

Публичен скандал за десетина долара сътвориха известеният американски писател Стивън Кинг и новият собственик на Туитър Илон Мъск. Двамата се захапаха публично, след като стана ясно, че Мъск ще иска такса от 20 долара за "верификация" на профилите в социалните мрежи.

Верификацията е сертификат за автентичност, който се получава след проверка на профила в Туитър. Този инструмент се използва главно от известните личности, чиито профили са застрашени от фалшификации.

"20 долара на месец за една синя отметка? Майната му, вие трябва да ми плащате. Ако това е истина, аз се махам", написа първо Стивън Кинг.

"Все някак трябва да си платим сметките, Туитър не може да разчита само на рекламодатели. Какво ще кажеш за 8 долара?" - попита директно Мъск, но отговор от страна на Стивън Кинг не последва.

Спорът предизвика огромен интерес сред потребителите, но и много майтапи. Потребител написа, че Туитър е място, където човек с 200 милиарда долара и друг с 500 милиона могат да спорят за 12 долара.

Мъск придоби Туитър преди по-малко от седмица, но веднага след това той разпусна борда на директорите на социалната мрежа и уволни предишния директор Праваг Агравал. Милиардерът обещава радикални промени в мрежата, много нови услуги и дори възможност на потребители да печелят от нея.

mediapool.bg