Кламер БГ - Новини: Израел ще позволи на туристически групи да влизат в страната без бустерна доза

Израел ще позволи на туристически групи да влизат в страната без бустерна доза

Коронавирус

|
Пон, 08 Ноем 2021г. 16:53ч.
Израел ще позволи на туристически групи да влизат в страната без бустерна доза

Израел ще позволи на туристически групи да влизат в страната без бустерна доза

Израел ще позволи на туристически групи да влизат в страната без трета доза ваксина срещу коронавируса, предаде ДПА.

На екскурзианти ще бъде позволено да влизат в страната на групи при определени условия, ако са били ваксинирани два пъти, дори при положение, че от поставянето на втората доза са минали повече от шест месеца.

Групи от 5 до 40 туристи сега могат да влизат в страната с разрешение от министерството на туризма. Те обаче трябва да са ваксинирани с одобрените от Световната здравна организация препарати.

Докато е в Израел, групата трябва да пътува като затворена "капсула", със специални ограничения на местата с висок риск от заразяване.

През първата седмица от престоя си туристите трябва да могат да дадат отрицателен Пи Си Ар (PCR) тест, направен преди не повече от 72 часа или отрицателен антигенен тест на не повече от 24 часа.

Министърът на здрaвеопазването Ницан Хоровиц заяви, че решението е в съответствие с политиката на Израел "да се живее с коронавируса" наред с предпазни мерки. Министърът на туризма Йоел Развозов каза, че израелската икономика има нужда от туризма, както и служителите в туристическия сектор.

На ваксинирани индивидуални туристи от началото на този месец е разрешено да влизат в страната, но при определени условия. Средиземноморската страна практически се затвори за останалия свят от началото на пандемията, като на чужденци се разрешаваше да влизат на територията й само при извънредни случаи.

Голяма част от израелското население е ваксинирано и през юни тази година започна смекчаване на ограниченията, преди вариантът Делта да доведе до налагане на нови рестрикции, припомня ДПА.

mediapool.bg