Кламер БГ - Новини: Израел въвежда 14-дневна карантина за всички, пристигащи в страната

Израел въвежда 14-дневна карантина за всички, пристигащи в страната

Свят

|
Вт, 10 Март 2020г. 15:29ч.
Израел въвежда 14-дневна карантина за всички, пристигащи в страната

Израел ще изисква от всеки, пристигащ от чужбина, да се постави сам под 14-дневна карантина, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от Ройтерс.

Мярката, която първоначално ще важи за период от две седмици, е част от усилията на Израел за превенция срещу разпространението на коронавируса.

"Всеки, който пристига в Израел от чужбина, ще бъде поставен под 14-дневна карантина. Това е трудно решение, но е от изключителна важност за опазване на общественото здраве, а общественото здраве е на първо място", заяви Нетаняху.

За израелските граждани изискването влиза в сила незабавно, а за чужденците - от четвъртък. Те ще бъдат пускани в страната, ако могат да докажат, че има къде да се изолират.

Израел взе едни от най-сериозните предпазни мерки срещу коронавируса, като наложи домашна карантина на посетители от много азиатски и европейски страни. Това значително затрудни пътуванията и търговията и се очаква сериозно да пострада туристическият сектор.

По последни данни в Израел има 42 души, заразени с коронавируса. Вестник "Джерузалем пост" пише, че в момента повече от 25 хиляди граждани на Израел са под двуседмична карантина.

mediapool.bg