Кламер БГ - Новини: Издирваният от Интерпол син на Миню Стайков се озова пребит в "Пирогов"

Издирваният от Интерпол син на Миню Стайков се озова пребит в "Пирогов"

България

|
Пон, 28 Ян 2019г. 13:58ч.
Издирваният от Интерпол син на Миню Стайков се озова пребит в "Пирогов"

Синът на бизнесмена Миню Стайков, Стайко, който от месеци се издирва от МВР и Интерпол, е бил приет в "Пирогов", съобщи БНР.

Той отишъл в болницата сам и заявил, че е бил отвлечен и пребит.

Информацията бе потвърдена от МВР и от лечебното заведение.

Полицията е получила сигнал от болницата, че Стайков е постъпил при тях с оплаквания за отвличане и побой. В момента МВР изяснява обстоятелствата около случая и отказва повече подробности.

Не е ясно как Стайков е бил издирван досега, след като е бил открит от евентуалните си похитители преди полицията.

Той бе обявен за международно издирване в началото на октомври миналата година. Искането бе подадено от българските разследващи до Интерпол след месец безплодни усилия да го открият.

Преди това специализираната прокуратура повдигна обвинения за участие в престъпна група на баща му – Миню Стайков. Разследването започна с акция в предприятието му "Винпром Карнобат". Той бе обвинен в продажба на контрабандни цигари, данъчни престъпления, пране на пари и укриване на 1 млн. лв. данъци.

Заедно с него бяха арестувани още 9 души, сред които и синът на кмета на Карнобат Георги Димитров – Иван Димитров. Оттогава Миню Стайков е в ареста, като се явява на делото си в инвалидна количка и твърди, че има тежки заболявания.

След акцията срещу Стайков парламентът прие по спешност промени в НК, с които бе криминализирано производството на нелегални цигари. Това бе направено по искане на главния прокурор Сотир Цацаров, който тогава заяви, че законът наказва само държането и разпространението на нелегални цигари, но не и производството им.

mediapool.bg