Кламер БГ - Новини: Президентът обяви избори 2 в 1 през ноември

Президентът обяви избори 2 в 1 през ноември

България

|
Съб, 11 Септ 2021г. 18:27ч.
Президентът обяви избори 2 в 1 през ноември

Президентът обяви избори 2 в 1 през ноември

“Ще разпусна Народното събрание максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията. Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември“, каза президентът Румен Радев по време на посещението си в Плевен.

Според него така ще се спестят парите и времето на хората. Радев допълни, че ще разпусне парламента максимално бързо. Очаква се държавният глава да разпусне парламента във вторник

Президентът обясни, че следващото служебно правителство “ще продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции, да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани“.

“Убеден привърженик съм на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели – борбата срещу бедността и беззаконието за свободна и просперираща България“, каза президентътза предстоящата си кампания за преизбиране на позицията .

Радевказа, че президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели за това, кои партии и политици работят за бъдещето, и кои бранят корупционните схеми и система.

Помолен да коментира евентуалната поява на нов политически субект в предизборната кампания, президентът отбеляза, че подкрепя ценности, не партии и не е упълномощил никого да говори от негово име.

Той допълни, че почтени българи има във всички политически партии, има ги и извън партиите.

“Това е моята България, аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих, че мога да разчитам на тяхната подкрепа“, каза държавният глава.

В събота той участва в отбелязването на 144-ата годишнина от началото на третия щурм за освобождението на Плевен.

mediapool.bg