Кламер БГ - Новини: Изборите в Полша ще са на 13 октомври

Изборите в Полша ще са на 13 октомври

Европа

|
Ср, 07 Авг 2019г. 13:25ч.
Изборите в Полша ще са на 13 октомври

Канцеларията на президента на Полша съобщи, че парламентарните избори в страната ще се произведат на 13 октомври, като повечето социологически агенции очакват победа на управляващата партия "Право и справедливост" благодарение на щедрите социални разходи и силен икономически растеж, предаде Ройтерс.

"Президентът току-що подписа постановление за произвеждането на избори за двете камари на парламента на 13 октомври", заяви говорител на президента Анджей Дуда, потвърждавайки датата, която Дуда предложи миналата седмица.

Според допитване от миналата седмица на института ИБРИС "Право и справедливост" получава 41,7 процента подкрепа, главната опозиционна партия "Гражданска платформа" е с 25 процента, а коалиция на леви сили е с 10,2 процента.

От идването си на власт през 2015 г. "Право и справедливост" е в конфликт с Европейския съюз заради реформите си на съдебната система, както и за политиката си в областта на миграцията и околната среда. Според нейни критици тези спорове може да се изострят при повторна победа на сегашните управляващи, отбелязва Ройтерс.

mediapool.bg