Кламер БГ - Новини: Ивет Лалова е на полуфинал на 100 метра на Световното по лека атлетика

Ивет Лалова е на полуфинал на 100 метра на Световното по лека атлетика

Спорт

|
Нед, 23 Авг 2015г. 15:33ч.
Ивет Лалова е на полуфинал на 100 метра на Световното по лека атлетика

Ивет Лалова се класира за полуфиналите в бягането на 100 метра на световното първенство по лека атлетика в Пекин.

Тя завърши втора в своята серия с време от 11.09 секунди, което е най-доброто й време за сезона. Лалова бе изпреварена от Мишел-Лий Ахие от Тринидад и Тобаго.

Времето на Лалова е десето сред 16-те спринтьорки, които продължават напред. Най-бързи в сериите бяха американката Тори Браун и Шели-Ан Фрейзър-Прайс от Ямайка, които спряха хронометрите на 10.88 секунди. Под 11 секунди слязоха още две състезателки - Мари-Джоси Та Лоу от Кот д'Ивоар (10.95) и Мишел-Лий Ахие.

Другата българка в тази дисциплина - Инна Ефтимова - не успя да се класира за полуфиналите, като в своята серия се класира шеста с време 11.50 секунди.

Българският гюлетласкач Георги Иванов отпадна още в квалификациите на световното първенство в Пекин. Той направи три неуспешни опита и остана извън класирането в дисциплината.

Това е четвърто голямо първенство, на което Иванов отпада след три фаула. Същото се случи и на европейското първенство през миналата година. Финалът на шампионата в Пекин се затвори на скромните 19.94 метра. През тази година Иванов имаше доста тласкания над 20 метра, но в най-важното състезание не успя да се представи на ниво, предане Дневник.бг.

mediapool.bg