Кламер БГ - Новини: Иван Гешев ще участва на избори с "Граждански блок"

Иван Гешев ще участва на избори с "Граждански блок"

България

|
Четв, 09 Ноем 2023г. 15:38ч.
Иван Гешев ще участва на избори с "Граждански блок"

Иван Гешев ще участва на избори с

Бившият главен прокурор Иван Гешев обяви в четвъртък, че неговото участие в политика ще минава през платформа на име "Граждански блок", в която влизат "десетки граждански организации".

"Влизаме в политиката, за да променим порочния модел", обясни той.

Иван Гешев беше уволнен от позицията на главен прокурор за уронване на престижа на съдебната власт през юни т.г. Малко по-късно той създаде гражданската организация "Справедливост за България", но той остава единственият известен "гражданин", който членува в нея.

Според Иван Гешев "категоричният успех на гражданските кандидати" на местните избори е сигнал, че е "дошло времето за създаване на политическа формация от нов тип – гражданска и демократична".

"Формацията е демократична и не е ничия собственост, и ще бъде запазена територия за всички активни граждани, които са готови реално да участват в политическия живот на страната и искат гласа им да бъдат чут", добави той.

"Сглобката" няма никаква легитимност да управляват държавата, налице е тежък срив на партийната система, каза още Гешев, но прогнозира, че едва ли в близките месеци може да се очаква нейния разпад.

Представители на различни организации, включили се в „Граждански блок“, посочиха, че трябва да се обърне сериозно внимание на образованието, на масовия спорт за децата, на хората в неравностойно положение, както и на ромската общност.

mediapool.bg