Кламер БГ - Новини: ИТН иска оставката на Христо Иванов като шеф на комисията за конституционни промени

ИТН иска оставката на Христо Иванов като шеф на комисията за конституционни промени

България

|
Четв, 21 Апр 2022г. 16:44ч.
ИТН иска оставката на Христо Иванов като шеф на комисията за конституционни промени

ИТН иска оставката на Христо Иванов като шеф на комисията за конституционни промени

Депутатът от партия "Има такъв народ" Иво Атанасов поиска оставката на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов като председател на временната парламентарна комисия за промени в конституцията.

Тя бе създадена в началото на февруари и досега не е заседавала нито веднъж. Именно това беше аргументът за искането на Атанасов, който обяви, че не е " уверен, че председателят на комисията има желание за конституционни промени". Всъщност обаче в комисията не се включиха представители на опозицията, което я обезсмисли, защото без техните гласове, няма как да се стигне до промени в конституцията.

"Ще поискам оставката на г-н Христо Иванов, а на 3 май ще внесем предложение за закриване на комисията и поемането на функциите ѝ от правната комисия, която мисля, че ще се справи по-добре", каза депутатът от партия ИТН, която заедно с ДБ е в управляващата коалиция.

Христо Иванов отговори, че се е опитал да намери начин да изпълним оригиналния замисъл на тази комисия и в нейната работа да се включат представители на опозицията, за да "може наистина тя да изпълни своето предназначение да бъде неутрална платформа за диалог".

"Нека политическите органи (на управляващото мнозинство – бел.ред) да решат дали има смисъл в тия опити или няма смисъл изобщо да продължаваме с тях. Аз, разбира се, ще бъда много доволен "Има такъв народ" да закрие временната комисия", каза още той.

mediapool.bg