Кламер БГ - Новини: Зимната обстановка в някои райони на страната е усложнена

Зимната обстановка в някои райони на страната е усложнена

България

|
Четв, 11 Март 2021г. 11:16ч.
Зимната обстановка в някои райони на страната е усложнена

Остава усложнена зимната обстановка в някои региони на България. До ранния следобед днес се очаква валежите на повечето места да намалеят и да спрат, съобщиха от Националния институт по метрология и хидрология.

В няколко области на страната е обявен жълт код за опасно време.

На прохода Петрохан има около 40 сантиметра сняг и обработката на пътя продължава и тази сутрин, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Много силен вятър и минусови температури, студ и мъгла, заради която видимостта е ограничена – такава е ситуацията в момента на Петрохан.

В Прохода на Републиката сняг вали цяла нощ. 15 снегопочистващи машини са почиствали пътя. Не се е стигало да спиране на товарните камиони. Проходът не е затварян.

"Нощта премина нормално. Общо 69 машини почистват пътищата във Великотърновска област. Критичният момент беше между 00 и 02 часа през нощта, когато имаше обилен снеговалеж и навявания", каза инж. Венцислав Ангелов от АПИ пред Нова телевизия.

Пътят София - Варна в област Велико Търново също е почистен и обработен.

На територията на областите Шумен и Разград, зимната обстановка е нормална, няма затворени пътища и въведени ограничения. Движението се осъществява при зимни условия.

В Разградско има места с ограничена видимост.

Над 40 машини поддържат пътната мрежа в Североизтока. Повече сняг има на територията на област Търговище в района на общините Омуртаг и Антоново.

От пътната агенция предупреждават шофьорите да тръгват подготвени на път и да се съобразяват със зимните условия.

mediapool.bg