Кламер БГ - Новини: Заявленията за допълнителната помощ за отопление може да се подават и електронно

Заявленията за допълнителната помощ за отопление може да се подават и електронно

България

|
Вт, 08 Ноем 2022г. 19:04ч.
Заявленията за допълнителната помощ за отопление може да се подават и електронно

Заявленията за допълнителната помощ за отопление може да се подават и електронно

Заявленията за отпуснатите от кабинета допълнителни 400 лв. за отопление за домакинства, които не са били одобрени за еднократната помощ от 623.55 лв. или не са кандидатствали за такава, ще могат да се подават и електронно, съобщиха от Министерството на електронното управление във вторник

В края на октомври бе решено 50 хил. души да получат тази помощ заради високите цени на енергийните ресурси.

За финансовата подкрепа от 1 до 14 ноември могат да кандидатстват лица и семейства, които не са подавали заявление-декларация за отпускане на целева помощ за отопление в периода от 01.07.2022 г. до 31.10.2022 г., както и такива, които вече са подавали документи и са получили отказ, тъй като средномесечният им доход е надвишил границата за достъп със сума под или равна на 40 лв. или заради непълна шестмесечна регистрация в дирекциите „Бюро по труда“ и при положение, че към 01.11.2022 г. продължават да са регистрирани.

Тези, които са получили отказ за целева помощ за отопление, не е необходимо да подават отново заявление. Те ще получат помощта служебно.

Останалите могат да направят това в дирекциите за социално подпомагане по адрес или на

портала за достъп до електронни административни услуги на Министерство на електронното управление. Там е публикувана новата услуга на Агенция за социално подпомагане за еднократната финансова подкрепа за отопление за компенсиране на увеличените цени на енергоизточниците през отоплителен сезон 2022/2023.

За да се подаде електронно заявлението обаче е необходим профил в Системата за сигурно електронно връчване, поддържана от ведомството.

Финансовата подкрепа за отопление ще бъде изплатена еднократно през декември 2022 г.

mediapool.bg