Кламер БГ - Новини: Защо Спайдърмен бе на аудиенция при папата

Защо Спайдърмен бе на аудиенция при папата

Общество

|
Четв, 24 Юни 2021г. 14:02ч.
Защо Спайдърмен бе на аудиенция при папата

Сн.: CNA

Присъстващите на седмичната аудиенция на папа Франциск в сряда, както и тези, която я гледаха онлайн, бяха изненадани да видят сред участниците човек, облечен от главата до петите в червено-син костюм със сребърна мрежа. Новината, че Спайдърмен е бил на аудиенция при папата и след това се ръкува, беседва и снима с него, обиколи световните медии.

Защо Спайдърмен беше във Ватикана?

Човекът с костюма е Матиа Вилардита, 28-годишен италианец, който се дегизира като известния герой от комикса и филмите, за да посещава деца в болници из цялата страна, съобщава Catholic news agency (CNA).

Сн.: CNA

"Опитвам се да облекча част от страданията на пациентите в болниците", казва той пред CNA.

Той е посетил аудиенцията на 23 юни, за да се срещне с папа Франциск и да му подари собствената си маска на Спайдърмен.

Сн.: CNA

"Аз съм католик и съм много щастлив от това", каза Вилардита след срещата, допълвайки, че папата вече е бил наясно кой е той и каква "мисия" изпълнява.

Миналата година Вилардита стана Кавалер на Ордена за заслуги на Италианската република – почетна награда, с която бе отличен от италианския президент за това, че е "герой всеки ден".

По време на аудиенцията той бе настанен във ВИП секцията и седеше мълчаливо редом до свещеник, облечен в черно, който не изглеждаше смутен от колоритния посетител с големи бели очи на съседното място.

Сн.: CNA

Запитан защо от всички супергерои е избрал Спайдърмен, Вилардита казва: "Това е любимият ми герой още когато бях дете".

Има и лична история, допълва той и разказва, че е прекарал години в болница в Генуа, тъй като е страдал от вродена малформация.

Като дете Вилардита е бил подложен на множество операции, след които месеци наред е трябвало да се възстановява, настанен в болнични стаи.

Това ми помогна да мога да помагам на такива пациенти и техните семейства, обяснява той.

Вилардита започва своя проект "Супергерои в отделението" преди две години. Някои от неговите приятели ходят с него, също костюмирани като популярни герои.

mediapool.bg