Кламер БГ - Новини: Затворник в отпуск по болест измамил пенсионерка със 7800 лв.

Затворник в отпуск по болест измамил пенсионерка със 7800 лв.

България

|
Вт, 02 Авг 2022г. 14:32ч.
Затворник в отпуск по болест измамил пенсионерка със 7800 лв.

Затворник в отпуск по болест измамил пенсионерка със 7800 лв.

Възрастен мъж, пуснат в отпуска от затвора, за да се лекува, измамил пенсионерка с 7800 лв., съобщи МВР. Той е задържан няколко дни след престъплението. Той е направил самопризнанания, а част от сумата е намерена и иззета.

Сигнал за измамата е бил подаден в полицията на 21 юли. 84-годишната жена от с. Искрец край Своге обяснила, че се запознала с мъж, който обяснил, че работи в социалните служби. Тоя убедил, че може да й съдейства за получаване на 500 лв. надбавка към пенсията. Жената го поканила вкъщи, уж за попълване на документи, а той й обяснил, че ако има спестявания, трябва да ги обмени в евро, защото нямало вече да са в обращение.

Жената му се доверила и предала 7800 лв., за да ги обмени. Уговорката била да се видят на следващия ден в селото, за да й върне сумата в друга валута. Тя разбрала, че е измамена, след като мнимият социален служител не се появил.

При започналото разследване полицията установила, че подобни измами са вършени и в други райони на страната. След ареста било изяснено, че мъжът е осъждан няколко пъти и в момента би следвало да е в затвора, но бил пуснат в отпуска, за да се лекува. В момента той е в ареста за 72 часа.

mediapool.bg