Кламер БГ - Новини: Заради нови доказателства прокурорският син от Перник остава в ареста

Заради нови доказателства прокурорският син от Перник остава в ареста

България

|
Ср, 28 Юни 2023г. 16:19ч.
Заради нови доказателства прокурорският син от Перник остава в ареста

Васил Михайлов, Снимка: БГНЕС

Васил Михайлов, син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, остава за постоянно в ареста, въпреки че наскоро бе освободен. Новото решение е взето от районния съд в София на база допълнителни доказателства, внесени от прокуратурата, съобщи бТВ. Те се появиха в срока за обжалване на решението, според което той трябваше да остане под домашен арест.

Към момента не е ясно какви точно са новите доказателства. Михайлов е обвиняем за заплахи и побоища. Около него се разшумя миналото лято след като се разбра, че има множество пострадали от проявите му. Скандалът тръгна след като семейството на футболен треньор обяви, че той е бил пребит. Те обвиниха полиция и прокуратура, че бездействат, защото бащата е магистрат.

След като кметът Станислав Владимиров обяви, че ще организира протест институциите бързо се задействаха. Делото бе пратено в София, където няколко съдии си направиха отводи.

В крайна сметка процесът срещу Михайлов тръгна на първа инстанция. Той веднъж вече бе под домашен арест. Само дни след като се прибра вкъщи обяви в национален ефир, че нарушава мярката си. След това бързо бе върнат в следствения арест и оттогава не е излизал от там.

mediapool.bg