Кламер БГ - Новини: Заради горещата вълна британците превзеха плажовете въпреки коронавируса

Заради горещата вълна британците превзеха плажовете въпреки коронавируса

Коронавирус

|
Четв, 25 Юни 2020г. 21:16ч.
Заради горещата вълна британците превзеха плажовете въпреки коронавируса

Горещата вълна, която връхлетя Европа, накара британците масово да превземат плажовете, предадоха световните агенции. Това пък накара местните власти да пратят полицията да ги разпръсне в разгара на коронавирусната пандемия.

Днес температурите достигнаха 33,3 градуса по Целзий на летище Хийтроу в Лондон. Така денят стана най-топлия за годината, според британските метеоролози. Очакват се температурни рекорди и в Уелс.

Заради горещините и въпреки препоръките за социална дистанция, имаше струпване на хора на плажовете на популярния курорт Борнмът в Южна Англия. Това принуди местният общински съвет да обяви състояние на "значителен инцидент" и се стигна до координирана намеса на полицията и на спасителните служби.

Заради струпването на хора бяха издадени 500 фиша за глоби за незаконно паркиране. Местните служби по чистота пък събраха над 33 тона боклук по крайбрежието тази сутрин.

"Не сме в състояние да приемем толкова много посетители сега, моля ви не идвайте, не идвайте, не сме готови да ви приемем", заяви днес председателката на местния общински съвет Вики Слейд.

Гореща вълна има и в други части на Европа, като в скандинавските страни температурите превишиха 30 градуса по Целзий.

mediapool.bg