Кламер БГ - Новини: Запорите върху сметките на болницата в Ловеч ще бъдат вдигнати

Запорите върху сметките на болницата в Ловеч ще бъдат вдигнати

България

|
Пет, 14 Юли 2017г. 17:59ч.
Запорите върху сметките на болницата в Ловеч ще бъдат вдигнати

Запорите върху сметките на болницата в Ловеч “Проф. д-р Параскев Стоянов“ ще бъдат вдигнати, а на медиците ще бъдат изплатени оставащата част за месец февруари и целите възнаграждения за март и април. Това съобщи здравният министър Николай Петров, който отиде лично да уведоми в петък персонала на болницата за предприетите оздравителни мерки.

На болницата в Ловеч ще бъде предоставен заем от столичната университетска болница “Свети Иван Рилски“, която е едно от малкото печеливши лечебни заведения в страната.

Също така здравното министерство е договорило дарение на лекарства, за да функционира болницата. Намерен е и магистър-фармацевт, за да заработи веднага болничната аптека.

Лечебното заведение ще може да изтегли и банков кредит с договорени преференциални лихви.

“Важно е да върнем и хората при вас, обърна се министър Петров към персонала на болницата“ и допълни, че е помислено и за това.

В лечебното заведение ще гостуват безвъзмездно доказани и търсени специалисти.

Петров благодари на всички работещи в лечебното заведение за търпението и ги призова за още повече мотивация и хъс, за да се оздрави напълно болницата и допълни.

“Бъдете отговорни, дайте всичко от себе си. Нуждаем се от вашата подкрепа“, посочи Петров. Той запозна персонала и с финансовото състояние на лечебното заведение като беше категоричен, че вече ще се следи всяка стотинка и всички договори ще бъдат преразгледани.

Прокуристът в болницата ще прегледа и разходите на клиниките, за да е ясно кои как работят.

“За първи път срещам случай с губеща офталмология“, коментира Петров. При вас тя е на загуба с 30 000 лева, обясни още той.

mediapool.bg