Кламер БГ - Новини: Завършва специален курс с ученици от ВМГ във ВВМУ

Завършва специален курс с ученици от ВМГ във ВВМУ

България

|
Пон, 23 Март 2015г. 07:57ч.
Завършва специален курс с ученици от ВМГ във ВВМУ

uchenici-morska-gimnaziya

Успешно приключва курс на обучение на ученици от 10-и клас от Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец” в учебния център по пневматика и хидравлика FESTO на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Разпределени в две групи, възпитаниците на морската гимназия от специалностите „Електрообзавеждане на кораба” и „Корабни машини и механизми” са в Морско училище на специализиран курс по софтуерен тест със задачи, реално изпълними в областта на корабните силови уредби.

Обучението от страна на учебния център в Морско училище е изцяло на доброволни начала, подчертават от учебното заведение. Обучението включва разучаване на елементи, проектиране на схеми, симулация в действие, сглобяване на реални схеми. Кабинетът по пневматика и хидравлика е оборудван с машини от последно поколение, внесена и монтирана от немски специалисти.

По думите на гл. ас. д-р Милен Василев, преподавател и ръководител на курса, обучението на средношколци от различни учебни заведени в града и от страната, е изключително ценен и ползотворен. Интересът е завишен, като това обучение трябва да стане достояние на по-голям брой ученици и студенти, констатират ръководителите на катедрата.

Maritime.bg – България / Морско образование