Започнали засилени проверки на агенцията по храните в заведенията, където празнуват абитуриенти, установили случаи, в които в ресторанти са открити храни с изтекъл срок на годност и смесване на негодни за консумация с храни с годни, съобщиха от ведомството в петък.
В ресторант в курорта Боровец са открити над 240 килограма храни от неживотински произход и над 91 килограма суровини от животински произход с изтекъл срок на годност, които са насочени за унищожаване в екарисаж.
В заведение в Етрополе пък е установено, че на едно място се съхраняват над 56 кг годни и негодни заготовки от птиче и свинско месо, месни заготовки, кебапчета, кюфтета, малотрайни колбаси и други.
За констатираните нарушения са съставени актове за административно нарушение.
Проверките на агенцията съвместно с полицията продължават.
mediapool.bg