Кламер БГ - Новини: За първи път Бразилия, Германия и Аржентина няма да бъдат сред 4-те най-добри в света

За първи път Бразилия, Германия и Аржентина няма да бъдат сред 4-те най-добри в света

Спорт

|
Съб, 07 Юли 2018г. 12:57ч.
За първи път Бразилия, Германия и Аржентина няма да бъдат сред 4-те най-добри в света

За първи път в историята нито един от отборите на Бразилия, Германия и Аржентина няма да попадне сред четирите най-добри в света по футбол.

Това стана факт, след като брзилците претърпяха загуба с 1:2 от Белгия на осминафинала в петък. Аржентинците пък бяха отстранени с 3:4 от Франция на осминафинала.

Маншафтът се представи най-зле, отпадайки още в груповата фаза, което не се беше случвало на германците от далечната 1938 г. Актуалният световен шампион дори зае срамното четвърто място зад Швеция, Мексико и Южна Корея.

Във всичките 20 световни първенства досега една от селекциите на "Селесао" (5 титли), Бундестима (4 титли) или "гаучосите" (2 титли), които имат общо 11 световни титли, е била сред четирите най-добри. Преди четири години трите тима бяха на полуфинал заедно с Холандия.

Същевременно Мондиалът в Русия е петият в историята, в който и двете полуфинални двойки ще бъдат от Европа. Както е известно в единия мач за място на финала ще спорят Франция и Белгия, а в другия победителите от четвъртфиналите в събота Швеция – Англия и Русия – Хърватия.

За последно това се случи преди 12 години в Германия, когато Италия триумфира с дузпи срещу Франция, а домакините от Германия надвиха Португалия в битката за бронзовия медал. Предните четири пъти, когато първата четворка е била от Стария континент, винаги Мондиала се е провеждал в Европа.

mediapool.bg