Кламер БГ - Новини: Жълт код за поледици в шест области

Жълт код за поледици в шест области

България

|
Вт, 05 Ян 2016г. 08:30ч.
Жълт код за поледици в шест области

Жълт код за поледици е в сила за шест области от страната във вторник, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Предупреждението е в сила за областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Благоевград. През нощта и в часовете преди обяд там ще вали дъжд, а при отрицателни температури при земята и съществуващата снежна покривка ще се образуват поледици.

Очаква се днес преди обяд валежите постепенно да спират от запад и облачността да се разкъса. Привечер обаче отново ще започне да вали.

Минималните температури в Северна България ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, в Южна България – между минус 5 и 0°. Максималните температури ще бъдат между минус 2 и плюс 5-6° в крайните югозападни райони.

Над планините ще бъде облачно, със силен, по билата и временно бурен, вятър от запад-югозапад. През деня валежите временно ще спрат, но привечер от югозапад отново ще завали сняг. Максималната температура на височина 1 200 метра ще бъде около 1 градус, на 2000 метра – около минус 2 градуса°.

По Черноморието ще се задържи облачно, с превалявания от дъжд и сняг в сутрешните часове.

mediapool.bg