Кламер БГ - Новини: Жители на Кокаляне и Панчарево блокираха пътя към Самоков

Жители на Кокаляне и Панчарево блокираха пътя към Самоков

България

|
Нед, 24 Ян 2021г. 20:22ч.
Жители на Кокаляне и Панчарево блокираха пътя към Самоков

Жители на на столичните квартали “Панчарево“ и “Кокаляне“ блокираха в неделя пътя към Сомоков и София, протестирайки заради лоша инфраструктура в района.

Недоволните граждани са организирани от сдружението за развитие на “Панчарево“ и “Кокаляне“.

Целта на акцията бе да привлече вниманието на районния кмет Николай Гюров и столичния кмет Йорданка Фандъкова към нерешени с години битови проблеми.

Авариите по водопроводната мрежа са всекидневие, често няма вода и ток.

За пореден път двата квартала не са включени в проектите за изграждане на канализация. Улиците са в окаяно състояние, липсват тротоари.

“Това са безброй проблеми, които сме споделяли безброй пъти, писали сме до всички инстанции, до момента няма никакво решение“, споделиха протестиращи, цитирани от БНР.

“Искаме да дойде кметът на район “Пачарево“. Кога ще се оправи този път, кога ще се оправи канализацията, кога ще се почисти езерото?“.

Протестиращите за пореден път настояха за ремонт на главния път, както и на улиците в населените места.

“Ето това шосе, което виждате тук, от ден на ден все повече се разбива. Правят се по два пъти в годината някакви частични ремонти, които не помагат с нищо“, казва Валентин Маринков и сочи отлаганите с години проекти.

“Никога в тези села не е имало канализация. Това е една свлачищна зона, както виждате, къщите са една над друга. Виждаме сега, че ще се заделят няколко стотин милиона за изграждане на канализация, обаче наново “Панчарево“ и “Кокаляне“ са изключени“, допълни той.

mediapool.bg