Кламер БГ - Новини: Жители на Гълъбово излязоха на протест с настояване за ремонт на основен път

Жители на Гълъбово излязоха на протест с настояване за ремонт на основен път

България

|
Пон, 03 Юли 2023г. 15:25ч.
Жители на Гълъбово излязоха на протест с настояване за ремонт на основен път

Протестът на хората от община Гълъбово, снимка БГНЕС

Стотици жители на община Гълъбово излязоха в понеделник сутринта на протест с искане за ремонт на важния за региона път Гълъбово – Мъдрец. В 6:00 часа сутринта те блокирахакръстовището в близост до ТЕЦ “Брикел“.

Трасето е основна пътна артерия за община Гълъбово и осигурява връзка с ТЕЦ „Марица изток 3“, рудник „Трояново-3“, завода за гипсокартон и на населените места Обручище, Медникарово, Искрица и Мъдрец с общинския център Гълъбово. Пътят е построен през 1976 г. и оттогава не е основно ремонтиран, припомня БТА. На ден от там преминават над 2000 работници.

През март 2022 г. тогавашният министър на регионалното развитие Гроздан Караджов подписа ангажимент ремонтът да започне в най-скоро време, но проблемът остава. Настоящият регионален министър Андрей Цеков вече нареди спешна проверка на процедурите за основен ремонт нашосето.

“Шест години ни лъжат. Настояваме да се направи пътят и да се изпълнят ангажиментите, които пое бившият министър Гроздан Караджов“, каза пред БТА председателят на инициативния комитет “Обручище завинаги“ д-р Тенчо Кайряков, който е основен организатор на протестните действия.

Той каза, че двете мостови съоръжения - надлезът и мостът над река Соколица при село Медникарово за ТЕЦ 3 са силно компрометирани. Протестите с настояване за основен ремонт на шосето ще продължат до вземане на решение за ремонт на пътя, предупредиха организаторите.

mediapool.bg