Кламер БГ - Новини: Ердоган прие в Турция лидера на ДПС Мустафа Карадайъ

Ердоган прие в Турция лидера на ДПС Мустафа Карадайъ

България

|
Нед, 06 Юни 2021г. 10:54ч.
Ердоган прие в Турция лидера на ДПС Мустафа Карадайъ

Снимка: ДПС

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прие делегация на Движението за права и свободи, водена от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Както още преди дни стана ясно в делегацията участват Ахмед Ахмедов, зам.-председател на ДПС и Илхан Кючюк - евродепутат, съобщиха в неделя от пресцентъра на ДПС.

Приемът на президента Ердоган се състоя в имението “Вахдеттин” в Ченгелкьой без медийно присъствие.

Ердоган беше придружен от външния министър Мевлют Чавушоглу, директора на президентската комуникационна служба Фахретин Алтун, говорителя на президента Ибрахим Калън, говорителя на Партията на справедливостта и развитието Юмер Челик и заместник-председателя на Партията на справедливостта и развитието Ефкан Ала.

По-рано през деня представителите на ДПС се срещнаха с Мустафа Шентоп - председател на Народното събрание на Република Турция.

Последно, през декември миналата година Ердоган взе участие в националната конференция на ДПС с поздравително видео.

"Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел министър-председателят Борисов, България продължава да води решителната си борба с коронавируса. Изхождайки от разбирането, че "приятел в нужда се познава", Турция също оказва подкрепа според силите си, на приятелските си и братски народи в този процес", каза тогава Ердоган.

Това на практика показа завой в тогашните му отношения с ДПС.

През 2016 г. Турция забрани на Доган и Пеевски да влизат в страната заради проруска политика и контрабанда на цигари.

Малко по-рано Доган обяви пред актива на ДПС, че партията няма да бъде "пета колона" на Турция и изгони Лютви Местан с официален мотив, че е подкрепил Анкара срещу Москва.

mediapool.bg