Кламер БГ - Новини: Ердоган: Европейците ще изгубят сигурността си, ако не променят отношението си

Ердоган: Европейците ще изгубят сигурността си, ако не променят отношението си

Свят

|
Ср, 22 Март 2017г. 13:53ч.
Ердоган: Европейците ще изгубят сигурността си, ако не променят отношението си

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в сряда, че европейците няма да бъдат в състояние да се разхождат сигурно по улиците, ако запазят сегашното си отношение, съобщи Ройтерс.

"Ако Европа продължава по този начин, нито един европеец в която и да е част на света няма да може да се разхожда сигурно по улиците. Ние призоваваме Европа да уважава правата на човека и демокрацията“, каза Ердоган пред журналисти в Анкара.

Турция попадна във вихъра на дипломатически скандал с Германия и Нидерландия, след като властите на двете европейски държави отмениха изяви на политици на Анкара, агитиращи в полза на планираните конституционни промени.

"Обръщам се към Европа, която ни размахва пръст. Целият свят наблюдава това, което се случва. Турция не е страна, която може да бъде унижавана, чиито министри може да бъдат гонени и чиито граждани може да бъдат влачени по земята", каза Ердоган.

Следващият месец турските граждани ще гласуват дали да дадат повече правомощия на президента, като според европейски анализатори така страната все повече губи светския си характер.

mediapool.bg