Кламер БГ - Новини: Емил Джасим осъди и сайта "Блиц" за клевета

Емил Джасим осъди и сайта "Блиц" за клевета

България

|
Пет, 03 Авг 2018г. 13:54ч.
Емил Джасим осъди и сайта "Блиц" за клевета

Учителят и активист на "Да, България" Емил Джасим обяви, че е успял да осъди и сайта "Блиц" на първа инстанция заради клеветнически твърдения. Повод за делото бе написаното от "Блиц", че Джасим е хулил и обиждал паметта на Левски.

"Осъдих и "Блиц" на първа инстанция за клеветническа статия от началото на март 2017 г., в която твърдят как съм бил хулил и обиждал паметта на Левски, наричайки Апостола с нецензурни думи. Днес беше официално потвърдено от съда за трети път, т. е. от трети различен съдебен състав, че (псевдо) медии тиражират манипулации и клевети за моето отношение към българските национални герои и към българската национална история", написа Джасим в профила си във Фейсбук.

В началото на месец май преподавателят по история спечели и делото си срещу сайта ПИК. Резултатът бе мащабна атака на изданието срещу съдията по казуса Силвия Хазърбасанова, която бе защитена от столичните си колеги и накрая неохотно от Висшия съдебен съвет. ВСС предупреди, че с действията си ПИК създава предпоставки за саморазправа със съдии.

Преди това Джасим спечели на първа инстанция и срещу "Труд".

В началото на март 2017 година Джасим заведе четири дела срещу сайтовете "Пик", "Блиц", в. "Труд" и "лицето Ивайло Крачунов" (главен редактор на "Блиц") заради разпространяване на неверни и оклеветяващи твърдения. Всеки от исковете бе за по 4500 лева.

"Съдете ги клеветниците и не се примирявайте с неправдата! Справедливостта винаги тържествува", написа Джасим във Фейсбук по повод последната присъда срещу "Блиц".

mediapool.bg