Кламер БГ - Новини: Екшън с кемпер-пожарна на плажа в Алепу

Екшън с кемпер-пожарна на плажа в Алепу

България

|
Пет, 03 Септ 2021г. 13:36ч.
Екшън с кемпер-пожарна на плажа в Алепу

Екшън с кемпер-пожарна на плажа в Алепу

Необичайното превозно средство - пожарна, преоборудвана на кемпер с германска регистрация, затъна в дюните на Шофьорския плаж край Созопол.

Германците се настанили на плажа в защитената местност Алепу на 1 септември. Сигналът срещу тях подал концесионерът на съседния плаж "Дюни юг" Стоян Василев в четвъртък.

34-годишният германец казва, че съжалява за случая. Заяви, че не е знаел, че нарушава законите и поискал помощ да изкара автомобила. Отказал да подпише съставените му актове, защото не разбирал, какво пише в тях. Така е задържан от полицията в четвъртък за 24 часа.

Версията на МВР е по-различна. Полицията твърди, че чужденецът и приятелката му, която също е германка, се държали агресивно. Те твърдели, че са в правото си, и настоявали полицаите да ги издърпат, тъй като здраво били заседнали в пясъка. Германецът заплашвал, че ще сигнализира "европейските институции" и посолството, ако полицаите не му помогнат.

След като разбрал, че трябва да бъде глобен с няколко хиляди лева за нарушение по Закона за черноморското крайбрежие, а и никой няма ангажимент да му помогне, той станал още по-агресивен, многократно не изпълнил полицейските разпореждания, което в крайна сметка довело до арестуването му, пише местното издание "Флагман.бг".

Днес чужденецът е освободен и докато няколко телевизии отразяват историята на скандала, германците започнаха в ефир да разкопават с лопати пясъка и да подлагат плоскости в опит да измъкнат затъналото си возило.

Това обаче им навлече втори акт за неразрешени дейности в защитена местност. И този акт предизвика скандал със служителите на реда и повторен отказ на провинения летовник да го подпише. Докато тече разправията той и приятелката му се заключиха в кабината. Полицията обаче успя да ги измъкне оттам и този път арестува не само него, но и жената, предаде БГНЕС.

"Дюните са разровени. Имаме повторно нарушение. Полицаите проверяват кемпера за забранени вещества. Днес отказа да изключи двигателя и отново не се съобрази с полицейските разпореждания", каза комисар Неделчо Рачев, цитиран от БГНЕС.

Всичко това става, докато насъбралото се множество гледа сеира и никой не помогна на очевидно закъсалите германци. Ясно е, че те са направили нарушение, но дори да са искали да го избегнат, няма как да разберат, че мястото е защитена местност, а дюните под специална закрила, признават местни хора. Причината е, че няма поставени табели на чужд език.

В крайна сметка полицията докара техника, която да измъкне от плажа закъсалия камиона на германците. Така кемперът - пожарна беше измъкнат от пясъка след два ареста и доста усилия.

mediapool.bg