Кламер БГ - Новини: Ексдепутат от ПФ: Единият лидер преговаря с ГЕРБ, другият – с БСП, третият не могат да го намерят

Ексдепутат от ПФ: Единият лидер преговаря с ГЕРБ, другият – с БСП, третият не могат да го намерят

България

|
Вт, 14 Фев 2017г. 17:47ч.
Ексдепутат от ПФ: Единият лидер преговаря с ГЕРБ, другият – с БСП, третият не могат да го намерят

Бившият депутат от групата на Патриотичния фронт (ПФ) в 43-ото Народно събрание Димитър Байрактаров напуска предизборната коалиция "Обединени патриоти" между НФСБ, ВМРО и "Атака". Както самият той обясни, причината е, че там "нещата са много, много гнили".

"Напускането ми е по морални причини. За мен няма повече място в такава формация. Явно на книга изповядваме едни и съши ценности, но не и на практика. Това обединение е превърнато в част от статуквото, срещу което хората негодуват. Няма да стана съучастник в този сценарий, който ще завърши с ограбване на българската държава", заяви Байрактаров пред "Евроком".

По думите му "това, че двама-трима човека на бутилка водка са решили да се обединят, не означава, че хората по места са се обединили с такъв ентусиазъм".

Байрактаров заяви още, че не знае с кого ще се коалира формацията след парламентарните избори на 26 март, посочвайки единствено, че "единият лидер води тайни разговори с ГЕРБ, другият – с БСП, а третият не могат да го намерят".

"Листите, които предстоят да бъдат представени, са изпълнени с изключително компрометирани хора и с хора, които са доказали, че нямат място в Народното събрание", добави бившият депутат.

Първоначално Байрактаров, който беше един от най-активните депутати от групата на ПФ, получил уверението, че ще бъде поставен на избираемо място след лидерите в листите, но "тези лидери не могат да си решат техните си проблеми и са буквално като детска градина".

"Фронтът в момента няма програма, разчитат на заучени думи. Аз ще се боря, защото мисля, че трябва да уважа избора на 2.5 млн. българи за мажоритарна система. Аз ще изляза с името си и това, което съм направил. Ако те са били искрени, могат да ме подкрепят, за да продължим заедно тази битка. Вероятно моята принципност е причината да ме държат далече", каза още Байрактаров.

По-късно във вторник той коментира пред БНР, че процесите на гниене не били от сега: "Тези процеси отдавна тлееха, но със създаването на коалиция "Обединени патриоти" всичко изкристализира. Най-вече от гледна точка на начините на съставяне на листи за народни представители. Не мога да се съглася публично компрометирани лица да бъдат водачи на листи и проповедници на патриотизма, защото това чисто морално е недопустимо".

На въпрос дали оттеглянето му от формацията е провокирано от това, че е получил място на водач на листа, Димитър Байрактаров отговори, че са му били предложени избираеми места: "Не това е причината. Причината е чисто принципна и морална. Затова, че са включени хора, които дори не сме виждали. Никой не знае по какъв начин са определяни и разпределяни тези листи".

Според Байрактаров НФСБ е имал изградена стройна система за номиниране, а сега никой не желае да чуе мнението на хората по места.

Той не коментира дали и как ще продължи политическата си кариера на "патриот".

Байрактаров напуска НФСБ и коалицията ПФ, за да прави самостоятелна кариера, коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред репортер на Канал 3. Той каза, че от понеделник се опитва безуспешно да се свърже с Байрактаров, който не му вдигал телефона: "С кого да разговарям? Със стената ли? Обадих му се, той не ми вдига. Написах му съобщение".

"При Валери Симеонов няма задкулисие - има предкулисие!", заяви лидерът на НФСБ по повод обвиненията на Байрактаров, че в ПФ имало задкулисие, защото единият лидер преговарял с ГЕРБ, а другият - с БСП.

"Аз съм свикнал да приемам всякакви неща", коментира Симеонов и добави, че това не му е за първи път, като припомни за раздялата с Велизар Енчев.

Той обаче най-много е бил засегнат от обвиненията на Байрактаров за някакви фирми на "Патриотичния фронт" по границата.

"Говори за фирми, близки до ПФ - от това ме заболя най-много. Валери Симеонов само дава, той не взима от политиката. Тръгва да прави самостоятелна политическа кариера. Пожелавам му политически успех, това първо. Но второ - много да внимава какво приказва, да не започна аз да приказвам, каквото знам", заяви Валери Симеонов по адрес на Байрактаров.

mediapool.bg