Кламер БГ - Новини: Един от заместниците на Фандъкова подаде оставка

Един от заместниците на Фандъкова подаде оставка

България

|
Четв, 08 Дек 2022г. 13:33ч.
Един от заместниците на Фандъкова подаде оставка

Кристиан Кръстев илюстрира поста си, в който съобщи, че напуска общината, с тази снимка

Заместник-кметът на София, отговарящ за транспорта, Кристиан Кръстев напуска ръководството на общината. Той обяви това във фейсбук профила си, а като мотив изтъкна лични причини.

По неофициална информация Кръстев е спечелил конкурс за позиция в сферата на туризма.

"Тръгвам си от този пост с благодарност. Благодарност към кмета Фандъкова за възможността, която ми даде – както да натрупам още опит, така и да помогна със своята експертиза в областта на администрацията, транспорта и пътната безопасност. Благодарност към хората, които срещнах там и уроците, които научихме заедно! С поглед вперен в бъдещето пожелавам успех на всички!", написа Кръстев.

След напускането му за транспорта в София ще отговаря зам.-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов.

Кристиан Кръстев бе назначен за зам.-кмет по транспорта в началото на 2020 г. - малко след като през ноември на 2019 г. Фандъкова спечели четвъртия си кметски мандат. Преди това той бе министър на транспорта в служебното правителство на Марин Райков през 2013 г.

Няколко месеца след назначаването си Кръстев обяви поръчка за покупка на нови луксозни автомобили за подчинената му дирекция "Транспорт". Това се случи в разгара на пандемията, когато ръководството на общината обясняваше как трябва да се ограничават разходите и да се намерят пари за финансиране на транспорта, който най-много пострада заради ограниченията покрай коронавируса. След като около тази поръчка избухна скандал, Фандъкова коментира, че моментът за подобни покупки не е подходящ, а процедурата беше спряна.

mediapool.bg