Кламер БГ - Новини: Убит при нападението в Страсбург поляк се е опитал да предпази други хора

Убит при нападението в Страсбург поляк се е опитал да предпази други хора

Европа

|
Пон, 17 Дек 2018г. 13:42ч.
Убит при нападението в Страсбург поляк се е опитал да предпази други хора

Полският президент Анджей Дуда заяви, че убитият при нападението в Страсбург миналата седмица поляк се е опитал да предпази други хора, предаде Асошиейтед прес.

Барто Орент-Неджелски почина вчера, след като бе прострелян при атаката в четвъртък. С това броят на убитите при нападението се увеличи до пет.

Тридесет и шест годишният Орент-Неджелски, родом от Катовице, е живеел в Страсбург, където работел в Европейския парламент и като журналист.

Анджей Дуда написа тази сутрин в профила си в Туитър, че е виждал Орент-Неджелски и е знаел кой е. Полският президент каза, че е шокиран от смъртта на журналиста, и изрази възхищението си от опита му да предпази други хора.

Твърди се, че Орент-Неджелски се е сбил с въоръжения нападател, като по този начин му е попречил да влезе в оживен клуб и да убие още хора.

Полякът стоял пред едно от заведенията край коледния базар заедно с 28-годишния италиански журналист Антонио Мегалици. Двамата се опитали да попречат на нападателя да влезе в заведението, съобщи Франс прес, позовавайки се на очевидци.

Мегалици също бе убит при атаката.

mediapool.bg