Кламер БГ - Новини: Служителка на общинска полиция е нападната с нож във Франция

Служителка на общинска полиция е нападната с нож във Франция

Европа

|
Пет, 28 Май 2021г. 17:42ч.
Служителка на общинска полиция е нападната с нож във Франция

Служителка на общинска полиция е нападната с нож във Франция

Служителка на общинската полиция в Ла Шапел сюр Ердр, близо до град Нант в Западна Франция, беше нападната тази сутрин с нож. Според запознат източник има опасност за живота на пострадалата. От жандармерията потвърдиха за АФП, че полицайка е била атакувана с нож.

Нападателят е арестуван, съобщи телевизия Бе Еф Ем, цитирана от Ройтерс. При задържането му е избухнала престрелка и някои полицаи са леко ранени, допълни френската медия.

Нападателят отнел оръжието на един от полицаите, опитал се да избяга с кола, но катастрофирал и продължил пеш.

Според телевизия Бе Еф Ем в издирването са участвали над 200 служители на реда. Националната жандармерия, цитирана от Франс прес, съобщи, че в операцията са се включили също три екипа с полицейски кучета, два хеликоптера и мобилни полицаи.

По-късно Франс прес съобщи, че нападателят от Ла Шапел сюр Ердр е починал. Преди да бъде задържан, успял да рани с огнестрелно оръжие двама полицаи. При ареста нападателят е бил тежко ранен и впоследствие е починал, съобщи Асошиейтед прес.

Според близък до разследването източник, цитиран от Ройтерс, извършителят е лежал в затвора, а затворнически служители докладвали, че там той се е радикализирал.

Източникът каза също, че мъжът, който излязъл на свобода през март, след като излежал присъда за насилие, е имал психическо разстройство.

mediapool.bg