Кламер БГ - Новини: След пожара в "Нотр Дам" германската крайна десница осъди насилието срещу християните

След пожара в "Нотр Дам" германската крайна десница осъди насилието срещу християните

Европа

|
Вт, 16 Апр 2019г. 17:23ч.
След пожара в "Нотр Дам" германската крайна десница осъди насилието срещу християните

Представител на германската крайна десница осъди днес насилието срещу християните след пожара в парижката катедрала "Нотр Дам", докато френските следователи работят най-вече по хипотезата за непредумишлен пожар, предаде Франс прес.

"По време на страстната седмица преди Великден "Нотр Дам" гори. През март: втората по големина църква "Сен Сюлпис" гори. През февруари: 47 нападения във Франция. Центърът за наблюдение на нетолерантността и дикриминирането на християни в Европа осъжда този значителен ръст. #NotreDameCathedral", пише в Туитър Алис Вайдел, която е изтъкнат член на "Алтернатива за Германия".

Като публикува линк към статия от месец март за пожара в "Сен Сюлпис", Вайдел не привежда никакви доводи защо говори за антихристиянска дискриминация след бедствието в "Нотр Дам", посочва АФП.

Във Франция започна разследване за "непредумишлено унищожаване в резултат на пожар". Хипотезата, че огънят е тръгнал случайно от площадката, където се е извършвал ремонт на покрива на катедралата, "привлича вниманието на следователите при разследването", уточни източник, близък до досъдебното производство.

Пожарът в парижката църква "Сен Сюлпис", за който говори Вайдел, също се разследва.

Що се отнася до Центъра, който тя цитира, той не е официален орган, а НПО, регистрирана в Австрия. Центърът обаче не споменава нито в Туитър, нито във Фейсбук или на сайта си за антихристиянски действия, свързани с "Нотр Дам".

"Алтернатива за Германия" и нейните лидери представят исляма и мюсюлманите като заплахи за християнската култура в Германия и в Европа.

mediapool.bg