Кламер БГ - Новини: Сестрата на Борис Джонсън е кандидат за евродепутат от проевропейска партия

Сестрата на Борис Джонсън е кандидат за евродепутат от проевропейска партия

Европа

|
Вт, 23 Апр 2019г. 18:14ч.
Сестрата на Борис Джонсън е кандидат за евродепутат от проевропейска партия

Сестрата на водещия поддръжник на Брекзит Борис Джонсън се кандидатира за евродепутат от подкрепяща Европейския съюз британска партия, съобщи Асошиейтед прес.

Рейчъл Джонсън, която е журналист, е сред кандидатите на новосъздадената партия "Промяна за Обединеното кралство" на изборите за Европейски парламент.

Партията е основана от бивши консерватори и лейбъристи.

Великобритания ще участва в европейските избори на 23 май, защото не е напуснала ЕС, почти три години след като британските избиратели подкрепиха Брекзит на референдум.

Правителството иска да избегне участие на Великобритания в изборите, но това може да стане само ако депутатите ратифицират сделка за Брекзит до 22 май, което е малко вероятно.

Борис Джонсън, който беше външен министър, напусна правителството миналата година, противопоставяйки се на плановете на министър-председателката Тереза Мей за запазване на близки икономически отношения с ЕС след Брекзит.

Сега, когато излизането на Великобритания от ЕС е блокирано, Борис Джонсън е фаворит сред подкрепящите Брекзит консерватори да замести Мей като партиен лидер.

mediapool.bg