Кламер БГ - Новини: Премиерът на сепаратистка Абхазия е загинал в катастрофа

Премиерът на сепаратистка Абхазия е загинал в катастрофа

Европа

|
Нед, 09 Септ 2018г. 14:03ч.
Премиерът на сепаратистка Абхазия е загинал в катастрофа

Премиерът на Абхазия Генадий Гагулия е загинал при пътнотранспортно произшествие късно в събота, при завръщането си от Сирия.

Това обяви на уебсайта си абхазкото правителство, цитирано от ТАСС.

В изявлението се посочва, че инцидентът е станал по пътя между Южна Русия и Сухуми в сепаратисткия регион.

ТАСС съобщи, че Гагулия се е връщал от посещение в Сирия и цитира говорител на правителството, според когото шофьорът на автомобила и охранителите на премиера не са били ранени.

Виновник за катастрофата е водачът на автомобил ВАЗ Хаджарат Тарсман от село Евандрипш, който бил под въздействието на наркотици, обясниха от прокуратурата.

Говорителят на прокуратурата Даур Амичба сообщи, че в кръвта му няма алкохол, но анализът за употреба на наркотици е дал положителен резултат. Прессекретарят на президентството на Абхазия пък беше категоричен, че случилото се е нещастен случай и дума не може да става за терористичен акт.

През май Сирия призна независимостта на отцепилите се от Грузия Южна Осетия и Абхазия и установи с тях дипломатически отношения.

Междувременно, друг инцидент също причини смрътта на поне един човек.

Автомобил Фолксваген Поло се е врязал в група хора на Новочеркаския булевард в Москва, в резултат на което е загинал поне един човек, съобщиха спешните служби на руската столица в неделя сутринта, цитирани от ТАСС.

Пострадали са девет души, а загиналият е издъхнал на път за болницата.

По данни на ТАСС сред пострадалите има 17-годишен тийнейджър.

От Инспектората по пътна безопасност са потвърдили пред ТАСС за инцидента. Било е уточнено, че всички участници в инцидента са граждани на Киргизстан.

Шофьорът, идентифициран също като гражданин на Киргизстан, е задържан. Той умишлено насочил колата си към хората, след кавга в близко кафене.

Мъжът се скарал с няколко души, след което, ядосан, излязъл от заведението и се отправил към колата си. Той изчакал другите участници също да напуснат кафенето, след което насочил автомобила към тях.

От полицията заявиха, че не става дума за терористичен акт.

mediapool.bg