Кламер БГ - Новини: Премиерът на Дания е солидарен с Холандия

Премиерът на Дания е солидарен с Холандия

Европа

|
Нед, 12 Март 2017г. 18:28ч.
Премиерът на Дания е солидарен с Холандия

Премиерът на Дания Ларс Льоке Расмусен обяви, че от солидарност с Холандия, предлага отлагане на посещението на турския премиер Бинали Йълдъръм в Копенхаген, предаде Ройтерс.

"Неотдавнашните нападки на Турция срещу Холандия не може да не бъдат засегнати на предстоящата среща. Имайки предвид това, аз предложих на турската страна да я отложим", се посочва в прессъобщение на датския премиер.

Двустранните разговори между премиерите на Дания и Турция трябваше да се състоят този месец. Ръководителят на датското правителство обяви, че Копенхаген следи събитията в Турция "с голяма тревога".

"При обикновени обстоятелства, това не би попречило на срещата и ние бихме изказали нашите опасения открито. Но, отчитайки характеристиките, които Анкара даде на западните демокрации, срещата би означавала, че Дания се отнася към действията на Турция по-меко отколкото е в действителност", добави Расмусен. "При обикновени обстоятелства за мен би било удоволствие да поговоря с г-н Йълдъръм, както това стана в Анкара на 10 декември", посочи датският премиер.

mediapool.bg