Кламер БГ - Новини: Празненства за Хелоуин доведоха до намеса на полицията в Берлин и Хамбург

Празненства за Хелоуин доведоха до намеса на полицията в Берлин и Хамбург

Европа

|
Ср, 01 Ноем 2023г. 14:21ч.
Празненства за Хелоуин доведоха до намеса на полицията в Берлин и Хамбург

Празненства за Хелоуин доведоха до намеса на полицията в Берлин и Хамбург

Празненства по случай Хелоуин в Берлин и Хамбург доведоха до намеса на полицията, предаде ДПА. Наложило се е силите на реда да се намесят за овладяване на няколко инцидента.

В някои райони на Берлин хора са хвърляли яйца и пиратки по минувачи и членове на службите за спешна помощ, съобщи германската полиция в платформата „Екс“ (бивш Туитър). „Някои хора не разбират Хелоуин“, коментира полицията в социалната мрежа. Срещу няколко души са повдигнати обвинения, но няма пострадали хора, уточниха от силите на реда.

В Хамбург също е имало изолирани инциденти. Млади хора са хвърляли пиратки срещу полицаи, съобщи говорител на полицията. Силите на реда са използвали водни струи, за да разпръснат тълпа, съобщи говорител на полицията пред ДПА. Полицаите опитвали да разпръснат тълпа от 150-200 човека в квартал на Хамбург, която се разраснала на 300 до 350 души. Направени са няколко ареста и задържания, но ситуацията е под контрол, посочва агенцията.

Видеозаписи показаха как полицията използва водни струи, а най-малко един контейнер за смет гори.

„Бяхме подготвени за това“, заяви полицейски говорител и допълни, че миналата година е имало подобни инциденти.

Заради Хелоуин в Берлин бяха разположени около 1000 полицаи, посочва ДПА, като се позовава на публикация на силите на реда в „Екс“.

mediapool.bg