Кламер БГ - Новини: Правнук на Мусолини ще се кандидатира за евродепутат

Правнук на Мусолини ще се кандидатира за евродепутат

Европа

|
Вт, 09 Апр 2019г. 18:18ч.
Правнук на Мусолини ще се кандидатира за евродепутат

Правнукът на бившия италиански фашистки диктатор Бенито Мусолини се кандидатира на изборите за Европейски парламент през май. Според италианския вестник "Месаджеро", 50-годишният Кайо Джулио Чезаре Мусолини ще се яви като кандидат на малката крайнодясна партия "Братя на Италия".

Той е първи братовчед на Алесандра Мусолини, внучка на покойния фашистки лидер, която от 2014 г. е евродепутат от групата на Европейската народна партия. По-рано тя бе част от "Форца Италия" - партията на експремиера Силвио Берлускони, предаде АФП.

Алесандра Мусолини напоследък влезе в новините покрай спор в Туитър с холивудския актьор Джим Кери, наричайки го "копеле" заради това, че публикувал антифашистка карикатура, изобразяваща тялото на Бенито Мусолини да виси с главата надолу след смъртта му.

Независимо от тези противоречия около историята на фамилията, братовчедът на Алесандра – Кайо, не се притеснява от името си, отбелязва "Политико".

"Толкова много хора искат да сложат името Мусолини на бюлетината", коментира той пред "Месаджеро".

Роден в Аржентина Кайо Мусолини е подводничар и няма предишен политически опит, но заявява, че "очевидно е дишал политика цял живот". Oпределя се като "постфашист, който се отнася към тези ценности по неидеологичен начин".

Смята, че е избран за кандидат не толкова заради фамилното си име, а заради първите си имена, които са италианската форма на Гай Юлий Цезар, както и за чувството си на дълг и международен опит.

mediapool.bg